Bölcs Feri bá'

Azt hiszem az illemet és az etikettet nem ismerőnek fognak titulálni, mert leferibácsizom a legfőbb közjogi méltóságot (a félreértések elkerülése véget a köztársasági elnökről beszélek). De ezt most nagyrabecsülésem jeléül teszem. Úgy gondolom akkor végzi jól a dolgát, ha a hozzám hasonló korúak egy kicsit a nagypapájuknak is érzik.

Tegnap nagyon bölcsen és helyesen cselekedett, mikor is aláírt egy kegyelmi kérvényt. Nem nagy ügy mondhatnánk, de ő legalább megtette a kötelességét. A magyar állam többi szereplőjéről uyanakkor ez nem mondható el. A rendőrség, az ügyészség és végül a bíróság simán börtönbe csukott volna egy 16 éves szerencsétlen lányt. Pusztán azért mert megvédte magát egy őrült nevelőapa beteges megnyílvánulásaitól. Ha már az állam nem védte meg. Persze felelős nincs, csak a lány. A gyengére mindig nagyon könnyű ráhúzni a vizes lepedőt.

Amúgy ez az egész történet jellemző kishazánkra. Mindenki elégtelenre vizsgázott az ügyben, a médiával az élen. Csak Feri bácsi maradt bölcs....

(Blogspot, 2005)

 

Címkék: politika