Róbert gida

Az hogy Magyarországon minden apró-cseprő szarságot felnagyítanak és nem a helyén kezelnek, tény. Legújabb példa erre Brian Warner (művésznevén Marylin Manson) esete, aki kompániájával a Papp László Sportarénában adott félházas koncertet.

Idejövetelét komoly médiavisszhang előzte meg, sokan az Antikrisztus eljövetelét látták, mások személyesen a Sátán érkeztét. Egyesek, így például a szebb napokat látott Szikora Robi a rendezvény betiltását követelte habzó szájjal, majd miután kiderült, hogy ez nonszensz, istentiszteletet szervezett, azoknak a megtévedt báránykák lelki üdvéért, akiket megtévesztett a gonosz Marylin.

Ebből csak az a tanulság, hogy így olyanok is értesülhettek, akik különben az életben nem tudtak volna a művész(nő) budapesti vizitálásáról. A vak is látja, hogy a dolognak semmi köze a valláshoz, az egyházhoz, sem Krisztushoz, pusztán egyetlen valamiről szól a történet: arról, hogy Brian a körülötte lévő hatalmas cirkuszt meglovagolja és mérhetetlen sok dohányt vágjon a már most sem lapos bankszámlájára.

Ugyanis aki ismeri az életét tudhatja, minden lehetőséget megragad, hogy hallasson magáról, hogy forrjon környezetében a levegő. Hiszen a hollywoodi recept: mindegy mit beszélnek rólad, csak beszéljenek, ennek köszönheti világhírnevét például Madonna, aki szintén dollárhegyekké változtatta botrányait. De aki nem akarja megérteni a jelenséget, az kiáltson ördögöt, Sátánt, ateizmust, amit akar... Ha ez jó neki... Vagy lehet, hogy Szikora úr mostanság nem túl kapós és így akar egy kis ingyenreklámhoz jutni?

(Lovebox, 2005)