Vendetta

Már halottja is van annak a két család között lezajlott vendettának, amely Törökszentmiklóson "került megrendezésre". Ezen kívül 3 súlyos sérült, 20 könnyebb, miközben bevetettek robbanóeszközöket, fegyvereket, késeket, mindent ami szem szájnak ingere. A boxmérkőzésen mintegy 50-60 egyed működött közre aktívan.

Nem akarom elbagatellizálni a dolgot természetesen. Csak egyszerűen nem fér a fejembe, hogy felnőtt koponyák hogyan vetkőzhetnek ki annyira emberi mivoltukból, hogy a saját fajához (sőt a hírek szerint saját etnikumához) tartozó valakiket halálra verjenek... Persze ismerem a tömegpsziché jelenségét, amikor csoportosan olyan dolgokra is képesek vagyunk, amit "józan" állapotunkban nem tennénk meg.

A magam részéről a legmesszebb menőkig elítélem az erőszakot és mindig távol tartottam magamat a fizikai konfliktusoktól. Nem emlékszem, hogy valaha valakit is megütöttem volna és ez a jövőben is így lesz, hacsak nem önvédelemből kényszerülök majd rá. Az emberek túlságosan komolyan veszik saját magukat és ezért egyesek mindenfajta apró-cseprő lószarért képesek egymás pofáját péppé zúzni. Ezért nem mondhatok mást: ha bántanak minket (lelkileg) mosolyogjunk az illetőn, mert csak így nem fogunk az ő szintjére süllyedni. A kötekedő faszoknak meg csak annyit tanácsolhatok: inkább egy pazar szeretkezéssel vezessék le túltengő energiájukat. Mindenki jobban jár így...

(Lovebox, 2005)