Meleg

Az alábbi gyöngyszemet egy magazin "a pszichológus válaszol" című rovatában találtam. Nos a kérdés imígyen szól: "Nemrég jöttünk össze a barátommal, de kicsit gyanús lett nekem, hogy kéthetente kozmetikushoz jár, kiszedeti a szemöldökét, festeti a haját és a szempilláját. A barátnőm tart tőle, hogy meleg a srác. Kata, szerinted ezt hogyan deríthetném ki?"


Mindig is izgatott, hogy az ilyen beírásokat az újság szerkesztőségében találják e ki vagy valóban felnőtt, elvileg érett emberek küzdenek ehhez hasonló problémákkal. Nem tudom, hogy melyik a nagyobb gáz... Sajnos a levélke több sebből vérzik. Miért gyanús az, ha egy pasi ad a külsejére? Ki mondta, hogy ezt csak és kizárólag a nők tehetik, hol van itt az esélyegyenlőség, az antidiszkrimináció? Más kérdés az, hogy ha egy emberke ilyen rendszerességgel látogatja a szalonokat, akkor minden bizonnyal a külsőségek varázsában él és semmi más nem érdekli, csak a megjelenése. Egy ilyen valakivel való kapcsolat, alighanem minősíti a hölgyet...


A barátnő aggodalma azért problémás, mert feltételezi azt, hogy belepofázik a haverja magánéletébe, amihez elvileg semmi köze... Illetve az "attól tart" számomra azt jelenti, hogy még ma is oltári ciki melegnek lenni, amely sommás megállapítás számomra elfogadhatatlan.


De a leglényegesebb még hátra van. Arra nem gondolnak, hogy egy igazi meleg talán nem kezd nőkkel? Vagy ez nem ennyire evidens? Mert ha valaki a másság tagja, akkor nem találja vonzónak a női testet... A jó tanácsért való szomj (hogyan deríthetném ki?) maga a vicc. Kislány! Az ágyban nem derült még ki a skac nemi identitása? És az nem villant még át az agyadon, hogy megkérdezd tőle?

(Lovebox, 2005)

Címkék: média, társadalom