Terrorista

Mohamed Szidik Khán mielőtt elindult volna utolsó útjára videóba mondta tettének magyarázatát. Majd a leedsi illetőségű, 30 éves, már Nagy-Britanniában született, tanult fiatalember megpakolván hátizsákját felkerekedett Londonba (negyedmagával), végül az Edgware Road-i metróállomáson a rajta lévő bombát működésbe hozta.

A július 7-ei történet végkifejletét mindenki ismeri... Rengeteg halott, sebesült, felbecsülhetetlen kár, megbénult közlekedés és persze rohadék, mocskos arabok, muzulmánok, utasítsák ki az összest, romboljuk le a mecseteket, stb. De mielőtt elragadtatnánk magunkat nem ártana Khán gondolataival megismerkednünk. A nyugati civilizáció állampolgárait teszi felelősé, hiszen: "Olyan kormányokat választanak meg, amelyek súlyos bűnöket követnek el az emberiség ellen. Amíg nem érezhetjük magunkat biztonságban, ti lesztek a célpontjaink".

Nehezen tudnék vele vitatkozni, ugyanis George "Nagy Testvér" Busht és pincsikutyáját, Tony Blairt nem tudnám másnak aposztrofálni, mint háborús bűnösnek, csak éppen ennek a kategóriának a definícióját ők határozzák meg... Aki képes fiktív jelentéseket készíttetni a nem létező vegyi, biológiai és nukleáris fegyverekről, csak hogy elfoglaljon egy országot és a mögötte álló olaj- és fegyverlobbit elegendő munícióval lássa el... Aki képes embargót bevezetni, amúgy is koldusszegény országokba, pusztán azért, mert nem ért egyet annak az államnak a vezetésének az ideológiájával... Aki a "Világ csendőrének" álruhájában díszeleg, közben meg egyáltalán nem érdeklik az afrikai polgárháborúk és humanitárius válságok, elvégre az ottani emberélet tényleg nem ér túl sokat és olaj sincsen...

Amíg a világhatalmak irányítói ilyen mentalitásuak lesznek, addig a Khán és a hozzá hasonló gondolkodású egyének cselekedeteire mindig lesz ürügy... Az öldöklés folytatódni fog és nem várható el a muzulmánoktól, hogy közösítsék ki magukból a szélsőségeseket.

Szokásomtól eltérően egy idézettel szeretném bevégezni. Az Eleven Hold nevű együttes egyik dalából való: "Bárkiből lehet szélsőséges, de csak a feléből törvényesen"...

(Lovebox, 2005)

Címkék: iszlám, erőszak