Miniszter

K. János krisztusi korban lévő miniszter. Nem egy elveszett gyerek. Eladta a vállalatát hatalmas haszonnal, nem sokkal később fillérekért visszavette, majd ismét busás árért továbbadott rajta.

Hogy ilyen sikersztori csak kishazánkban van? Lehet. Örömmel látjuk, hogy jól megy a sora. Helikopterével érkezik Aligára, majd limuzinja szállítja az amúgy kb. 67 méterre lévő jachtjához, ahol felkerekedik és élvezi az életet. Hogy engedély nélkül száll le és tilos a Balatonban motorcsónakázni? Elnézzük neki...

Ha ideje engedi szexlapoknak nyilatkozik és anyagi javait tárja a széles nyilvánosság elé. Kastély, helikopcsi, luxuskocsi és hajó, spangli, telt idomú nőcskék. Jól is állna, mondjuk egy rappernek. Na, de egy szolgának... Nem tévedés, ugyanis görögül a miniszter szó ezt jelenti. Illetve ez volt a tartalma még valamikor 2500 évvel ezelőtt... Azóta jócskán módosult.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Kik szoktak így viselkedni? Az újgazdag, unintelligens, ostoba sznobok. Kemény szavak egy bársonyszékben ülőre? Nem gondolnám, hogy velük szemben illedelmesebben kellene eljárni.
B. Zsolt újságíró azt tanácsolta pápaszemes barátunknak: "K.! Művelődj egy kicsit, kulturálódjál és vegyél vissza az arcodból!". Én magam sem tudnám veretesebben kifejezni...

(Lovebox, 2005)

Címkék: politika