Az üstökös

A szappanoperák sztárjairól lenyúzták az összes bőrt, a VV, a BB a múlt homályába vész, Gregor művésznő éppen nem szakít senkivel, ezért új nyulat kell előrántani a cilinderből.

Amely persze nem egészen friss, kicsit fonnyadt, kicsit savanyú, de legalább nem a miénk. Élére vasalt arc, arisztokratikusra vett affektált figura, hirtelenszőke hajpótló, párizsi estélyi és máris kész a legújabb hungarikum. Mit sem számít, hogy az egész bálvány csereszabatos, hogy kábé annyira valódi, mint Sóher Norbi drága hitvese.

Egy nézhetetlen műsor zsűritagjaként okította a - nem rongylábukról elhíresült – celebeket és mérhetetlenül csalódott volt, ha a kamera nem Őnagyságán pásztázott. Heteken keresztül slágertéma volt, hogy a Díva 18 év után visszatér az ezerfejű elé, eredeti szakmájában. Bár ne tette vóna... A csatorna illetékesei annyira megbíztak benne, hogy nem is merték élőben nyomatni, a „show-t” felvételről sugározták. Az egész produkció abból állt, hogy egy tucatnyi szépfiú emelgette a szebb napokat látott primadonnát, aki görcsösen vigyázott, hogy a behúzott hasát ki ne eressze, különben lelepleződne az idő kegyetlen hatása.

Azóta láthattuk Herr Fábrynál is (le)szerepelni, ahol csak az előre kikötött kérdésekre volt hajlandó válaszolni... Meg is könnyeztem, hogy harmincegynéhányezer pízből kénytelen tengetni kisnyugdíjas életét és fenntartani az ajándékba kapott emeletes, úszómedencés kecót. Szponzorainak hála, még nincs az éhhalál küszöbén, a zöldséges és a fent említett fitneszguru ingyen és bérmentve szállítják a betevőjét. Lehet, hogy hátsó szándékaik vannak???

Valami nagyokos médiacsászártól hallottam, hogy a csillagokat a nézők „csinálják” és nem ránktukmálják őket. Ugye most már mindenki meg van győződve ennek a képtelenségéről?

(Magyar Virtus, 2006. július)

Címkék: média