Morvai jogásznő megzakkant

Morvai Krisztina, ex-gyermek, nő- és jogvédő, a jobboldal lózunghegyeinek informális szócsövévé vedlett. Ezt a nem mindennapi kalandtúrát, időben röpke pillanatok alatt, a fény sebességével megegyezően sikerült bejárni.

Az egyébként sem a végtelen türelméről elhíresült Orosz Joe vércukra az egekbe katapultál a büntetőjogász „érvei” hallatán. Megtudhatjuk, hogy 2007 a rendőrterror éve lesz, hiszen két és fél milliárdért szereztek be kényszerítő eszközöket a neoávósok, kizárólag a népsanyargatást, a válogatott kínzásokat szem előtt tartva. A riporter kérdésére, miszerint milyen konkrét bizonyítékokkal tudná alátámasztani értesüléseit, olyan jogilag releváns replikát kapunk, miszerint: „ne a nyúl vigye a vadászpuskát”, „minket nem lehet többé megfélemlíteni”, „október 23-a megmutatta, mire kell számítanunk”. Eszköztárában egyébként is kitüntetett helyet foglal el a „mifélék” és az „őfélék” épp ésszel értelmezhetetlen, de legalábbis mérhetetlen előítéletről (egy toleranciabajnokról beszélünk) tanúskodó felosztása. 

Kár, hogy a Klubrádió büszkesége nem erős számtanból, mert szembesíthette volna az asszonyságot azzal a nem elhanyagolható csekélységgel, hogy a fenti összeg, olyan hatvan rugót tesz ki zsarukoponyánként. E kifogyhatatlan keret olyan arzenál kiépítését teszi lehetővé, amely évszázadokra gúzsba köti a szerencsétlen, szolga magyart… Baló Gyuri bácsi gülüszeme tovább kerekedik…

(Blogter, 2007. január 3.)