dr. Alexandra

Dobolyi Alexandrára még évekkel ezelőtt a Nívó-díjas Budapest TV, azóta jobb létre szenderült műsorában lettem figyelmes. Már meg nem mondom mi volt e méltatlanul feledésbe merült sorozat témája (valószínűleg az EU), de agyam mélyen fekvő raktáraiból felsejlik, hogy egészen magasröptűen bájcsevegett a bőrszerkóban feszítő, dominaként ható barátosnéjával, név szerint Anettkával.

Azóta Fehér kisasszony űrhajóssá képezte magát, míg főhősnőnk egészen az Európai Parlamentig katapultált. Rejtély, hogy ki-fia borja őnagysága, hiszen gyakorlatilag a családtagjain (és a már említett BpTV meglehetősen szűk lélekszámú populációján) kívül a kutya nem tudta, hogy a világon van, mielőtt szert tett volna zsíros brüsszeli (strasbourgi) állására. 

Hogy miképpen építi az európai eszme magasztos gondolatát, illetve miféle lobbitevékenységet folytat országunk érdekében az kevéssé tudható, viszont a hölgy egyetlen tulajdonságával mégis kiemelkedik a veretes mezőnyből, tekintettel arra, hogy magyar miniszterelnököket lepipálóan kreatív a hazudás mesterségében. 

Persze ne releváns, világpolitikai súllyal bíró dolgokra tessenek gondolni, hanem egészen piszlicsáré, magánjellegűekre. Alexandránknak ugyanis nincs két egyforma önéletrajza, nem tudja pontosan, hol, mikor, és milyen jellegű felsőfokú képzésekben részesült. Füllentési tárháza kiapadhatatlan, koptatta már a külker és a JATE padjait, szerzett már szociológusi diplomát (máskor csak tantárgyként tanulgatta e jeles tudományt), egyszerre végzett egyazon intézményben 2000-ben és 2001-ben, aztán volt Phd-s, meg nem is, mint a népmesékben. 

A HVG nyomozását követően azonban tisztul a kép, kiderül, hogy maximum a lódoktori címet használhatná, viszont névjegykártyáján szemérmetlenül ott virít a dr. előtag. Ha harc, hát legyen harc, nem elégszik meg ennyi csúsztatással, még az I. kerület díszpolgári címét is belehoaxolja életrajzába, holott ilyen kitüntetéssel nem honorálták fáradozásait. De itt még nincs vége az asszonyság tréfás kedvének, honlapján korábban ott virított, hogy bizony az EU parlament egyik bizottságának a tagja (petíciós és fejlesztési), holott csak a póttagja. Azon már különösebben meg sem lepődünk, hogy nem az EU szocialista frakciójának helyettes vezetője, pedig ilyet is állított magáról kevéssé józan pillanataiban. Nagyon úgy fest, hogy néhány betűs elütésekért nem megy a szomszédba... 

Az igazmondás tudományában felettébb járatlan, a sajtóban többször nevetség tárgyává vált képviselőnőt az MSZP etikai bizottsága természetesen a legenyhébb retorzióval (figyelmeztetés) illette „elszólásaiért”, hiszen ezen pártban mégiscsak nagy hagyománya van a trükközésnek... 

Ha szeretne „doktor” Dobolyi meséivel tüzetesebben megismerkedni, figyelmébe ajánlom a HVG cikkeit (1., 2., 3.)

(Blogter, 2007. november 16.)

Címkék: politika, MSZP